|
Post by Ixinho on May 7, 2012 0:45:09 GMT 2
Kako planirate da igrate ? (na osnovu onoga sto ste igrali u beti , na osnovu onoga sto ste igrali u D2/drugim H&S igrama i na osnovu onoga sto generalno preferirate)
Mislim da ce moj main build biti frenzy barbarian sa 2 brza 1-handed oruzja, ili dve sekire ili dva daggera, mada mi nekako grmalj barbarian sa malim daggerima u ruci ne ide .
Takodje morate obratiti paznju na to da Attack Speed nece skociti duplo ako nosite dva 1H oruzja, nego ce se povecati za 15% od brzine prvog.
Sto znaci ako u levoj ruci nosite dagger sa 1.50 attack speedom i u desnu ruku stavite isti takav, vas attack speed ce biti oko 1.72.
Videcemo, nismo imali prilike da isprobamo mnogo oruzja, ali ja svakako dajem glas kombinaciji weapon + weapon u odnosu na kombinaciju weapon + shield (ili neki drugi off hand item)
|
|
|
Post by Timemaster on May 7, 2012 0:54:47 GMT 2
nikad mi nije ni u jednoj igri odgovarala kombinacija waepon+shield, a kamoli dual wield, tako da ću i ovde da idem sa weapon+weapon. nisam na žalost betu probao, i nisam upoznat sa dijapazonom oružja za barbariana, ali mi one kose ( sickle, štaveć) što mu bleje iza leđa stalno, vrlo gotivno i ložački izgledaju
|
|
|
Post by Ixinho on May 7, 2012 0:59:44 GMT 2
Zavisi mnogo od nacina na koji hoces da igras, ja sam Barbariana u beti isprobao na sve moguce nacine i najvise mi lezi frenzy skil , jer mi je plan da napravim build koji ce imati dovoljno defanzivnih skilova da moze da istrpi veliku kolicinu nanetog demidza a da zahvaljujuci visokom attack speedu 2 oruzja i frenziju koji daje dodatan boost pravim veliki DPS za kratko vreme p.s. nadam se da ce nakon nekog vremena ta 2 oruzja biti Azurewrath
|
|
|
Post by Timemaster on May 7, 2012 1:04:18 GMT 2
tenk+DPSer? interesantno, niko mi nije pominjao da je ta kombinacija moguća... MOŽDA i ja tome pribegnem, ali znam sigurno da ću da forsiram DPS, a za finese ću da vidim još samo da skontam kako se koristi taj d3 item addon za forum, gde će mi kraj biti
|
|
|
Post by Ixinho on May 7, 2012 1:07:40 GMT 2
Nisam ni ja siguran kako ce funkcionisati, s obzirom da smo u beti mogli samo nekih 10% skilova da vidimo/probamo, ali to ce biti nesto sto cu pokusati da razvijem. U sustini je najbitnije izlevelovati lika do 60og, skupljati dobar gear i onda ce lako respec da odradi svoje , kad budemo videli kako koji build odgovara kom act-u u Infernu. Sto se tice linkovanja itema , ovde ovde sam objasnio kako se to radi, imas 3 primera i ispod svakog kod, samo linkujes stranicu sa oficijelnog sajta. mozes da pogledas i kako sam ja uradio u prethodnom postu, ako quotujes moj post
|
|
|
Post by Doktor on May 7, 2012 1:23:39 GMT 2
1-Handed pod obavezno i nekakav stit.
|
|
|
Post by brugi82 on May 7, 2012 1:27:17 GMT 2
Evo pozdrav i od mene Sto se tice teme, hm... Razmisljao sam dosta o ovome, ali jos uvek nemam odgovor sta je bolje... Zavisice dosta i od dropova. Ja bih licno vise voleo neki dobar 2-H axe (bash - heavy hitter build), ali ako nabavim dobra 1-H oruzija, definitivno cu promeniti u frenzy build.
|
|
|
Post by Ixinho on May 7, 2012 1:54:30 GMT 2
Mislim da ko bude igrao HC nema sta da trazi sa dual wieldiom , njemu ce biti neophodan shield, pretpostavljam da ce normal + nightmare moci lagano da se solira sa dual wieldom, dok ce za hell i inferno biti potrebno cesto swapovanje kombinacije oruzja, tako da nijednom buildu nije na odmet da u stashu ima neku 2H zverku i neki besan shield. Sto se tice DH/ WD / Wizarda mislim da ce za njih svakako biti korisniji off hand dodaci (quiver, mojo, orb) jer ce imati besne bonuse, a i nekako mi je recimo za wizarda prirodnije da nosi wand i orb u drugoj ruci i da spellove baca "iz wanda" nego da nosi dvoruki mac i njime "gadja", pa makar ta druga kombinacija nanosila vise demidza - jednostavno ne ide A i opet ponavljam, ovo nije WOW, ovde necemo praviti klasicnog tenka, tako da svako ko bude igrao barbariana ne mora da se fokusira na stit i sto veci damage absorption/reduction. Za "tankovanje" u D3 potrebno je fokusirati se na +health/+vit/str/resist/block
|
|
zokocx
Junior Member
Monk
|
Post by zokocx on May 7, 2012 9:23:39 GMT 2
Nisam probao ali mislim da Wizard, WD ne mogu dual wield jedino DH moze dual wield samo one manje crossbow-e sto nije losa kombinacija ako imaju +% na attack speed, quiver nije los ali ovi pocetni su bili krsh. Recimo 2 x 18DPS crossbow gde jedan je imao +5% attack speed je bilo jace offhand quiver 10% attack speed i +8 DEX. Mislim da za Cleave nije los neki masan 2H sword sa vecim dmg. Mada sve zavisi od bonusa na itemima, ja uvek sve sto mi se cini da ce davati vise DMG i bolji neki kljucan stats uvek isprobam, pa bio i shiled u pitanju.
|
|
|
Post by Timemaster on May 7, 2012 10:37:32 GMT 2
zar nije Cleave dušu dao za dual wield, seče ispred sebe, i to još 2x zbog dva oružja u rukama ?
|
|
|
Post by Ixinho on May 7, 2012 11:33:54 GMT 2
To sto se nose dva oruzja ne znaci da ce efekat biti "2x" , gore negde napomenuh da je boost u AS (attack speedu) svega 15% od prvog oruzja, tako da ja prednost Dual Wielda vidim najvise u frenziju koji dodatno boostuje AS, a za cleave mi je bolji neki mighty weapon, pa kad zamahne da nista ne ostane pred njim Sto se DH tice u beti je ja mislim 99% igraca koristilo 2 x hand crossbow jer je to jednostavno bio najveci izbor i najveci DPS , 2H lukova je bilo jako malo. Bas me zanima kakav ce biti izbor oruzja za DH tj da li ce recimo neki 2H bow ili crossbow moci da parira kombinaciji 2xhand crossbow.
|
|
|
Post by AtiRage on May 7, 2012 12:34:02 GMT 2
Sto se tice DH/ WD / Wizarda mislim da ce za njih svakako biti korisniji off hand dodaci (quiver, mojo, orb) jer ce imati besne bonuse, a i nekako mi je recimo za wizarda prirodnije da nosi wand i orb u drugoj ruci i da spellove baca "iz wanda" nego da nosi dvoruki mac i njime "gadja", pa makar ta druga kombinacija nanosila vise demidza - jednostavno ne ide Da, ali kad su orb/mojo/quiver bili toliko slabi u beti da je bilo bolje nositi neki dobro iskraftovan shield umesto njih. Ovi su u boljem slucaju davali nekih +1-2dmg/+10%att spd. A shield je umeo da daje i podosta vitalityja, primarnog atributa i jos gold/magic find % (povecan armor za skoro 100 i block chance isto puno korisnije..) Videcemo vec kad izadje full verzija, puno zavisi od dobrog dropa...
|
|
|
Post by Ixinho on May 7, 2012 12:57:20 GMT 2
Ali ako je poenta DH i Wizarda pa i WD da prilaze targetu sto je manje moguce, dakle da gadjaju sa distance, sto bi onda block i armor bili korisniji od dps boosta?
Ako recimo igraju DH i Barb u 2man partiju , barb ce biti taj koji ce se zaleteti ili leapom ili nekim drugim skillom , stunovati npr i nastaviti da udara, uloga DH bi trebalo da bude da sto brze skida HP protivniku bez da ga ovaj dokaci..
|
|
|
Post by brugi82 on May 7, 2012 14:40:52 GMT 2
I ja tako mislim. I pored toga sto kazu holy trinity (tank - dps - healer) nece postojati, u neku ruku kad vise igraca bude igralo, role ce ipak biti podeljene. Logicno je da npr Barb koji ce imati nekoliko defanzifnih skilova bude u centru mayhem-a, a npr DH, WD ili Wiz maximizuju damage sa distance.
|
|
Alex
New Member
|
Post by Alex on May 7, 2012 18:39:24 GMT 2
2-Handed all the way što bi rekli po mogućstvu sa dve 1H sekire. Možda nešto ovako Sky Splitter Cilj mi je takodje visok DPS.
|
|