|
Post by AtiRage on Apr 27, 2012 16:12:12 GMT 2
Probao sam aukciju dok je trajao open beta weekend i prodao dva item-a dosta brzo. Zapravo isuvise brzo Glupo je da za item pise cenu za koliko prodavac u igri (u Tristramu) bi otkupio to. A kad prodaje nesto tome slicno cena je 20x - 50x veca. Jel ima neko pravilo kako postaviti cenu za neki item? (Osim pretrage na AH, naci isti item i staviti neku slicnu cenu...)
|
|
BEAST
New Member
|
Post by BEAST on Apr 27, 2012 19:19:07 GMT 2
Ponuda i tražnja ti određuju cenu za koju možeš nešto prodati na AH (bilo RMAH bilo GAH). Moraćeš da kampuješ AH, da vidiš kako idu slični itemi ili isti taj, koje aukcije se prodaju koje ne pošto na početku igre niko neće znati pravu* vrednost bilo kog itema i svi koji kače iteme gledaće da nabudže cenu što više. Na žalost, nema tu nekih pravila, moraćeš da koristiš svoje iskustvo (iz igara sličnog tipa) i osećaj.
*prava vrednost - prosečna vrednost tog itema koja se ustalila nakon nekog vremena usled odnosa ponude i tražnje
|
|
|
Post by Ixinho on Apr 27, 2012 19:39:00 GMT 2
Kapiram da ce i gold imati neku vrednost prvih nekoliko meseci, pola godine recimo, posle ce vec biti worthless, tako da za uspostavljanje nekog balansa cena mora proci neko vreme. E sad ako nas ukaki neki fin legendary cim krocimo u inferno, onda jbg, cuvati ga u stashu pa prodati kad bude trenutak
|
|
|
Post by AtiRage on Apr 28, 2012 1:06:52 GMT 2
Mislis da ce kasnije vredeti vise? Po meni vredice nesto pre nego se D3 napuni farmera
|
|
zokocx
Junior Member
Monk
|
Post by zokocx on Apr 28, 2012 19:26:37 GMT 2
U pocetku vredece vise, a kasnije ce se ceniti samo perfektni Legendary itemi tj. sa najvecim statistikama.
|
|
|
Post by DieH@rd on Apr 29, 2012 17:18:18 GMT 2
Inferno uvodi tier-ove legendary itema. Znaci moci ces sekiru sa istim imenom da nadjes u nekoliko tier-ova.
|
|
|
Post by Ixinho on Apr 30, 2012 0:37:26 GMT 2
Prvi legendary koji budu padali se nece verovatno ni prodavati, kapiram da ce ih svako hteti za sebe , radije nego koji evro, tako da ocekujem da prodje nekoliko meseci pre nego sto se ah napuni legendary opremom...
|
|
|
Post by Proday on Apr 30, 2012 22:58:19 GMT 2
Ja cu odma da prodajem; ima biznis da razvijem Koju karticu treba da imam da bi mogli da mi kesiraju za item?!
|
|
BEAST
New Member
|
Post by BEAST on May 1, 2012 13:10:04 GMT 2
Treba ti paypal. E sad kako do njega, pošto još uvek ne podržavaju Srbiju, nemam pojma.
|
|
|
Post by Ixinho on May 1, 2012 13:26:03 GMT 2
Mozes za sada samo da nagomilavas novce od prodaje na svoj b.net balance (nesto poput battle.net novcanika) i da taj novac koristis ili za kupovinu blizzard proizvoda iz njihove radnje ili da ga trosis u AH u d3, jos uvek mi nemamo mogucnost da taj novac povucemo na karticu ili paypal.
|
|
|
Post by Ixinho on May 1, 2012 19:04:13 GMT 2
|
|
Razhiel
Designer
Barbarian/Wizard/Monk
|
Post by Razhiel on May 3, 2012 0:44:05 GMT 2
i da taj novac koristis ili za kupovinu blizzard proizvoda iz njihove radnje Za pocetak ce ovo biti dovoljno ;D Bar dok ne smislimo kako da povlacimo novac preko paypal-a. Doduse, zar nije negde na benchu bio topic i objasnjenje kako moze to da se odradi - preko nekih kvazi resenja i biranja drugih drzava kao maticne i slicno?
|
|
|
Post by sherman on May 3, 2012 10:08:09 GMT 2
Hmm, a na primer ovo rešenje kao neko koje ne ugrožava nijedan account niti postoji opasnost od bana:
1. Posle nekog vremena i prodavanja itema na RMAH, na Battle Net-u se skupio određeni iznos novca 2. Zamolite prijatelja koji ima legitiman Paypal nalog i igra Diablo 3 u vašem regionu da stavi neki potpuno nebitni item na RMAH i stavi visoku cenu 3. Koristeći vaš Battle Net currency kupite taj item i vaš prijatelj na svom Paypal accountu dobija novac 4. Koristeći metode Patka Dače (put do planete X) prijatelj vam dostavlja novac na ovaj, ili pak, onaj način.
Ja nisam u zabludi da ću zaraditi mnogo novca preko RMAH, ali opet... glupo mi je da zbog tog administrativnog rešenja nismo u mogućnosti da podignemo novac. Lepo rešenje je i pustiti da se "gomila" novac pa što je neko rekao, kupi ekspanzija ili neki Blizzard-ov proizvod. Meni kao nekome ko ne želi da dovodi svoje kreditne kartice, accounte i slično u problem bilo koje vrste ovo iznad deluje kao razumno i izvodljivo rešenje, ali naravno, zahteva postojanje prijatelja koji je spreman za vas da se angažuje.
(ovo je moj post sa drugog foruma, neko rešenje koje ću najverovatnije koristiti)
|
|
|
Post by Ixinho on May 3, 2012 15:19:40 GMT 2
Sad videh da za nagomilani novac na b.net balansu mogu samo digitalni proizvodi da se kupe, a ja na svom nalogu imam sve sem SC2 :/ Ja mislio moci ce bilo sta iz shopa da se uzme...pih.
|
|
|
Post by DieH@rd on May 4, 2012 16:04:16 GMT 2
Oces reci, da pare koje osvojis na aukciji neces moci da ulozis za neku D3 sekiru?
|
|