|
Post by Proday on Jun 5, 2012 13:39:01 GMT 2
Da li se sansa deli i kada vodim pomocnika sa sobom kao sto je slucaj ukoliko se igra party sa vise ljudi?!
|
|
Razhiel
Designer
Barbarian/Wizard/Monk
|
Post by Razhiel on Jun 5, 2012 13:59:21 GMT 2
Kako mislis deli?
Magic Find je lican stat, odnosno ima efekta samo na tvoj loot. Da li ti imas pomocnika ili 1/2/3 osobe sa sobom u party ne utice nikako na tvoj magic find tj. na dropove.
Ni njihov (ostali ljudi u grupi) MF ne utice na ostatak grupe. Svako ima svoj i samo na njegov loot utice.
E sad, kako TACNO magic find i njegov % utice na dropove je i dalje misterija fu grunt ;D
|
|
grunt
Full Member
|
Post by grunt on Jun 5, 2012 14:02:39 GMT 2
Kada ides sa pomocnikom 20% od njegovog magic find-a se dodaje na tvoj, znaci npr on ima gear sa 43% MF od toga 20% ide tebi tj 8.6%. A kada si sa zivim ljudima MF svih vas se sabira i deli na broj ljudi u PT-ju, tako da neko sa 0MF sjebe ostale koje su napucali MF Ovo sto ti je Razhiel napisao nazalost nije tacno.
|
|
Razhiel
Designer
Barbarian/Wizard/Monk
|
Post by Razhiel on Jun 5, 2012 14:18:43 GMT 2
|
|
grunt
Full Member
|
Post by grunt on Jun 5, 2012 14:26:08 GMT 2
Opusteno Mada je zajebano furati MF na vecim tezinama, jedino radi ona swap gear pre kovcega fora, ovako nema sanse da se ima neki dobar MF u da se prezivljava inferno gde jedino i vredni itemi padaju.
|
|
|
Post by Proday on Jun 5, 2012 18:12:54 GMT 2
Zahvaljujem na objasnjenju!
|
|
zokocx
Junior Member
Monk
|
Post by zokocx on Jun 5, 2012 18:43:35 GMT 2
|
|
Viper
New Member
prim:Barb sec:DH
|
Post by Viper on Jun 6, 2012 12:55:14 GMT 2
Da dodam samo da nephalem valor buff stack ima i skrivene atribute po pitanju kvaliteta loota bosova, osim prostog magic find dodatka. Ako Misa ima recimo 100MF samo sa opremom, a Pera isto ima 100MF ( basic 25 i ostalih 75 sa napucanim 5x valor stackom), Pera ce u proseku dobijati i veci broj i malo kvalitetnije iteme od Mise nakon boss fighta... za kovcege nisam siguran da li isto ima nekog uticaja. Nikako da nadjem informaciju kada se sprovodi MF check - da li pri ulasku u prostoriju ili pri otvaranju kovcega i zavrsnog udarca kod bosova - da se ne cimam sa swopom MF opreme bzveze ako nema potrebe.
|
|
|
Post by stonecold on Jun 6, 2012 13:28:11 GMT 2
Meni je sve jasno i veoma si to slikovito objasnio. Međutim nije mi jasna jedna stvar a to je: ko je tu Misa a ko Pera?
|
|
|
Post by kirgan on Jun 6, 2012 15:12:02 GMT 2
^^ Po tekstu sa ovog gore linka za MF wiki kaze: The Nephalem Valor buff covers the entire group. Tako da mislim da cela prica Misa/Pera pada u vodu
|
|
grunt
Full Member
|
Post by grunt on Jun 6, 2012 18:35:36 GMT 2
Nisu nikakvi skriveni bonusi nego za boseve kada imas 5xstack zagarontavano dropuje 3 rare-a i sto kaze kirgan obican MF se deli na grupu, dok ovaj od Valor bafova svima ide jednako. E sada jedina misterija ostaje kada se radi taj check al posto dosta ljudi na netu farma sa gear swap-om valjda se radi tek pri otvaranju kovcega
|
|
zokocx
Junior Member
Monk
|
Post by zokocx on Jun 6, 2012 19:25:46 GMT 2
U najavljenom patchu 1.0.3 smanjice na 2 rare zagarantovana na bosu ali zato 1 zagarantovana na elite i champ mobovima.
|
|
grunt
Full Member
|
Post by grunt on Jun 6, 2012 19:29:07 GMT 2
I bolje tako ionako nekad nadjem malo vremena za igru pa nekako stignem da nakupim 5 stackova al nemogu da stignem da opletem nekog bosa, al bi barem koji rare/elite pack nasao
|
|
Viper
New Member
prim:Barb sec:DH
|
Post by Viper on Jun 6, 2012 19:46:34 GMT 2
Hvala grunt, to je to, znaci samo ti garantuje koliko ces dobiti... cool Nego, misterija nr.2: da li MF utice na identifikaciju rare itema, ili su svojstva vec predefinisana cim ih pokupis? Koliko znam ovo je drugo, ali mi nije jasno zasto recimo Kripp sve cuva u stashu pa tek kasnije identifikuje?
|
|
grunt
Full Member
|
Post by grunt on Jun 6, 2012 20:10:55 GMT 2
Ja ne bi rekao da MF utice na kvalitet Rare itema. A njihov stats nije predefinisan nego se dovlaci sa servera tog trenutka kada ti kliknes desnim na njega.
|
|